Όλες οι αναρτήσεις με την ημερομηνία τους και τον τίτλο

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Η Φαρμακομούνα


Εψές εόρταζε και η Κριστίν Κήλερ. Για τους νεότερους που δεν ξέρουν, η Κριστίν έγινε διαβόητη από το νταραβέρι που είχε με τον Προφούμο. Αυτός ο Προφούμο ήταν υπουργός πολέμου στην Αγγλία. Που ήταν σαν υπουργός αμύνης, αλλά όχι ακριβώς, περιείχε μόνο τον στρατό ξηράς. Δυστυχώς το νταραβέρι γύρισε σε σκάνδαλο, κι’ έγινε της κακομοίρας. Αλλά ας πιάσω το αφήγημα εξ αρχής.

 

Αυτή η Κριστίν από δεκαεπτά ετών δούλευε χορεύτρια σ’ ένα ιδιωτικό κλαμπ της αριστοκρατίας, αλλά χορεύτρια τόπλες, ήτανε της μόδας αυτό στην Αγγλία. Εκεί γνώρισε έναν Στήβεν Γουώρντ, ο οποίος ήταν χειροπράκτης διάσημος και λίγο ζωγράφος, και λόγω επαγγέλματος ήξερε πολύ καλό κόζσμο και υπόκοζμο. Ο Στήβεν είχε έναν φίλο υποκόμη Άστον ονόματι, ο οποίος χαμουρευόταν με ένα άλλο κορίτσι που του το γνώρισε πάλι ο Στήβεν, Μάντη ονόματι, και τούδωσε ένα σπιτάκι κειδίπλα στον πύργο του να οργανώνει παρτάκια. Οπότε Ιούλιος ήταν, στα 1961, γινόταν το παρτάκι του Στήβεν στο σπιτάκι, και στον πύργο γινόταν ένα άλλο παρτάκι με τον πρόεδρο του Πακιστάν, και μπερδεύτηκαν τα παρτάκια, γιατί εκεί πάνω είδε ο Προφιούμο την Κριστίν να βγαίνει γυμνή από την πισίνα, και είπε του Στήβεν αυτήν να μου την γνωρίσεις, όπερ και εγένετο, και πήγαινε κρυφά ο Προφούμο και την έβρισκε στο σπίτι του Στήβεν στο Λονδίνο, και γινόταν τι γινόταν.

 

Όλα αυτά καλά, μόνο που στο πάρτι του Στήβεν ήταν και ο Γεβγκένη Μιχαήλοβιτς Ιβάνωφ. Αυτός ο Γεβγκένης ο Μιχαήλοβιτς ήταν ο ναυτικός ακόλουθος της σοβιετικής πρεσβείας στο Λονδίνο, αλλά ήτανε και κατάσκοπος του Ψυχρού Πολέμου, και έπινε τον κώλο του, και οδήγαγε του σκοτωμού -λόγω ετεροδικίας για-, και πήδαγε επίσης την Κριστίν.

 

Εντωμεταξύ, η ΜΙ6 -που είναι η Ιντέλιτζενς Σέρβις δηλαδή- γυρόφερνε τον Γεβγκένη που τον ήξερε τι μούτρο ήταν και πράχτορας, αλλά και επιρρεπής στα ξινά και την μπέβα -άρα τον έφερνες βόρτα-, να τόνε αλλάξει να τον κάνει διπλό πράχτορα, ξερωγώ, και ήξερε τις κινήσεις του Γεβγκένη μετά της Κριστίν, και τα όσα διημείφθησαν στο πάρτυ, και τα καθέκαστα της Κριστίν μετά του περίπου υπουργού αμύνης Προφούμο, και σου λέει τι γίνεται εδώ, ποιός ψαρεύει ποιόν; Οπότε πιάνουν τον Προφούμο με τρόπο και τον ρωτάνε, και αυτός ψεύδεται, και λέει δεν τρέχει τίποτα με την Κριστίν, απλώς γνωστή. Και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια, της έγραψε και γράμμα πως θα φύγει σε κάτι δουλειές, και μην τον είδατε τον Παναή.

 

Και το ζήτημα καλώς εχόντων θα έληγε εκεί, διότι όλα υπό έλεγχον.

 

Πλην όμως η Κριστίν Κήλερ, αμέσως μετά τον Προφούμο γνώρισε -πάλι μέσω του Στήβεν- έναν τραγουδιστή τζαμαϊκανό, ονόματι Λάκη Γκόρντον, που ήταν και λίγο ντηλεράκι, έσπρωχνε χόρτο. Αυτός της έχωνε και καμιά σφαλιάρα μεταξύ των τρυφεροτήτων, οπότε η Κριστίν γνώρισε κι’ έναν άλλον μόρτη, ονόματι Τζώνη Έτζκομπ, από την Αντίγκουα ήτανε, που έκλεινε γκρουπάκια αφροτζάζ σε διάφορα κλαμπ. Και του λέει του Τζώνη το και το, ο Λάκης με πήρε σπίτι του και με βίασε υπό την απειλή μαχαίρας. Πάει ο Τζώνης στο μαγαζί που τραγούδαγε ο Λάκης, κι’ έγινε ο χαμός. Αποτέλεσμα, ο Λάκης με δεκαεφτά ράμματα από τις μαχαιριές στη μούρη. Όταν έβγαλε τα ράμματα ένα μήνα μετά, τα έβαλε σ’ ένα φάκελο και τα ταχυδρόμησε της Κριστίν μ’ ένα μπιλιέτο απειλητικό, «τις διπλές θα σου κάνω.»

 

Πλην όμως και ο Τζώνης που τον είχε για προστασία ήταν εξίσου ζηλιάρης, άσε που τον έπιασε και μ’ άλλην. Επιπλέον ο Τζώνης της κόλλαγε να βάλει τις ψηλές γνωριμίες της να τον καθαρίσουν για τα ράμματα του Λάκη. Οπότε αγανάχτησε αυτή, τα βροντάει, φεύγει από το σπίτι του Τζώνη, και πάει στου Στήβεν, που έμενε μια φίλη της, από τα πάρτι κι’ αυτή, την Μάντη που λέγαμε, που την καλαφάτιζε ο υποκόμης Άστον με τον πύργο. Αλλά την κυνήγησε  εκεί ο Τζώνης, κι’ επειδή δεν άνοιγε να του μιλήσει, βγάζει το μπιστόλι, μπαμ, μπαμ, πέντε σφαίρες έριξε στην πόρτα. Τα κορίτσια χεστήκανε, παίρνουν τηλέφωνο τον Στήβεν, παίρνει αυτός την αστυνομία, τον μπουζούριασε η Σκότλαντ Γιαρντ τον Τζώνη Έτζκομπ.

 

Οπού έγινε σούσουρο, και τα ταμπλόιντ -ο Τύπος δηλαδή- λυσσιάξανε να καλύψουνε το μπιστολίδι και τα μαχαιρώματα μετά σεξ. Που παρουσιάζανε την Κριστίν ως η πέτρα του σκανδάλου με τους μαύρους εραστάς και τα τοιαύτα τα γαργαλιστικά για την πλέμπα. Όπως ήταν λογικό η Κριστίν πανικοβλήθηκε απροστάτευτη στην σέντρα, και τους λέει στα ταμπλόιντ, εμένα που με βλέπετε δεν είμαι καμιά καλτάκα, έχω πλάτες εγώ, ξέρω τον Προφούμο τον υπουργό, ξέρω τον Ιβάνωφ τον ναυτικό ακόλουθο, δηλαδή τους ξέρω καλά, καλύτερα δεν γίνεται, όλα επακριβώς τα είπε!

 

Και βγήκανε όλα τ’ άπλυτα στη φόρα, τα ασυμμάζευτα! Ρεζουμέ, ο Προφούμο παραιτήθηκε, και απέθανε πολιτικώς, διότι εκτός του ξενογάμης εξέθεσε τα απόρρητα της χώρας στον σοβιετικό κίνδυνο. Μετά από λίγο παραιτήθηκε ολόκληρη η κυβέρνηση εξαιτίας του σκανδάλου, το οποίον εκτός του σεξ είχε και άρωμα κατασκοπείας ψυχροπολεμικής, όπως προείπα. Τον Ιβάνωφ τον ανακαλέσανε άρον-άρον στη Μόσχα, συνέχισε την καριέρα του στο ναυτικό, πήρε και το παράσημο Λένιν. Ο Λάκης Γκόρντον κατηγορήθηκε για βιασμό και απειλές, αλλά η Κριστίν απόσυρε τις κατηγορίες, και την γλύτωσε φτηνά. Ο Τζώνης από την Αντίγκουα θα έτρωγε πολύ περισσότερα, που μαχαίρωσε τον Λάκη και απόπειρα κατά της Κριστίν με το μπιστόλι, αλλά πάλι η Κριστίν απέσυρε τις κατηγορίες, κι’ έφαγε μόνο εφτά χρόνια για οπλοφορία-οπλοχρησία.

 

Αλλά αυτός που πλήρωσε το μάρμαρο ήταν ο Στήβεν ο χειροπράκτης. Διότι ουδείς κατάλαβε αν δούλευε για την Ιντέλιτζενς και πήγε να διπλαρώσει τον Γεβγκένη, ή δούλευε για τους ρώσους και έβαζε την Κριστίν να παγιδέψουνε τον Προφούμο, να τον εκβιάσουνε, να του πάρουν πληροφορίες, ή όλα αυτά μαζί. Ούτε οι άγγλοι καταλάβανε, ούτε οι ρώσοι, ούτε οι αμερικάνοι. Πιθανώς ούτε ο ίδιος να κατάλαβε που είχε μπλέξει. Το ζουμί είναι που τον βρήκανε λιπόθυμο, μπουκωμένο ένα σκασμό βαρβιτουρικά. Πέθανε στο νοσοκομείο. Την επομένη θα δικαζόταν στο δικαστήριο κατηγορούμενος για μαστροπεία, αλλά ο φάκελος εναντίον του ήταν ισχνότατος, δεν είχε λόγους να ανησυχεί.

 

Α ναι, το 1993, εν μέσω εκλογών στην πρώην Σοβιετία, των πρώτων εκλογών με πολυκομματισμό, η Κριστίν πήγε στην Μόσχα να βρει τον Γεβγκένη, άγνωστον γιατί. Τον άλλο χρόνο, ο Γεβγκένη βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του.  

 

Ζωγραφιές και φωτό: Τέσσερα γυμνά, παστέλ, μολύβι και ακρυλικά, 24Χ20 cm, φωτό εποχής και λεζάντες.

 

Η μουζική:  I Saw Her Standing There, του 1963.

https://www.youtube.com/watch?v=mwBdWVTR-o8

 

Well, she was just seventeen

You know what I mean

And the way she looked

Was way beyond compare

So how could I dance with another

Ooh, when I saw her standing there?

 




Ο Λάκη Γκόρντον

Το ζεύγος Προφούμο

Ο Στήβεν πάει στο νοσοκομείο λιπόθυμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου