Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017

Πως τα κόρδωσε ο ΘανάσηςΛοιπόν, ο Θανάσης δεν τα κόρδωσε ούτε από εγκεφαλικό, ούτε από ζάχαρο, που είπε ο μαγκούφης ο ιατροδικαστής. ό,τι του κατεβαίνει λέει ο καθένας, σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο πραγματικός λόγος που πέθανε ο Θανάσης ήταν που η γυναίκα του δεν είχε καλλυντικά. Δεν της έδινε αυτός λεφτά να πάει να πάρει, βαριότανε αυτή, τρέχα γύρευε. Πάντως, καλλυντικά δεν είχε, μία τηλεκάρτα είχε μόνο, από κείνες που βάζαμε στους θαλάμους του ΟΤΕ παλιά, που δεν είχε κινητά. Αλλά τι να σου κάνει μια τηλεκάρτα.

Εντωμεταξύ, έλειπε και από το σπίτι αυτή, δεν άνοιγε κανένας. Ήρθαν τελικώς κάτι ακροβολισταί του 502ου
Συντάγματος Ευζώνων, και σπάσανε την πόρτα με τους υποκόπανους των όπλων τους. Και η ύφανση των τουζλαμάδων τους άψογη, ποιότητος άλφα άλφα. Έτσι μπήκανε.

Και βρήκανε τον Θανάση ξαπλωμένο στις όχθες του Μισσισσιπή, να καπνίζει και να χαιρετάει τα βαπόρια που μπαινοβγαίνανε στη Νέα Ορλεάνη, Μπατόν Ρουζ, Μέμφις, οπουδήποτε πηγαίνανε ο προορισμός τους.
Και τον ρωτάνε πως πέθανε.

Κι' αυτός τους είπε που η γυναίκα του δηλαδή δεν είχε καλλυντικά, μόνο την τηλεκάρτα.
Η ζωγραφιά: Ο Θανάσης στον Μισσισσιπή, παστέλ και ακρυλικά, σε Α4 πολυτελείας, 2017.

Το κείμενο: οι λέξεις κορδώνω, καλλυντικό, τηλεκάρτα, υποκόπανος, ύφανση επελέγησαν τυχαίως να πλαισιώσουν τον Θανάση.

Το τραγούδι: Μάνα μου είμαι φθισικός, του Γιώργου Κατσαρού. Παίζουν οι Χειμερινοί Κολυμβητές. Τραγουδάει ο Γιώργος Σιδέρης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου