Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.
Απόρησα με την ανακοίνωση στον τύπο των τριών ιατροδικαστών που έκριναν απροσδιόριστα τα αίτια του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως έγινε νεκροψία στα σπλάχνα, αλλά δεν λέγεται κουβέντα για τον εγκέφαλο. Κι' ας φαίνεται στο βίντεο πως τις περισσότερες κλωτσιές τις έφαγε το θύμα στο κεφάλι. Να σημειωθεί πως θάνατος από εγκεφαλική αιμορραγία μπορεί να προκληθεί και χωρίς εξωτερικές κακώσεις. (Εντωμεταξύ, η σύγχρονη ιατροδικαστική χρησιμοποιεί την αξονική και την μαγνητική τομογραφία, διαβάζω.)

Από αναρτήσεις στο διαδίκτυο (ας είναι καλά οι Στέλιος Νικητόπουλος Ντία Κουδούνη και Αννα Λε Παζολεκ)
 έμαθα κι' εγώ μερικά για τους ιατροδικαστές. Τα συμμάζεψα:

Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγριας ευθύνεται για τη μη παραπομπή σε δίκη, με την αυτόφωρη διαδικασία, του αστυνομικού των ΜΑΤ που χτύπησε τη φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη, στα επεισόδια στο Σύνταγμα.

Η ιατροδικαστής Σουλτάνα Μαριανού σχετίζεται με τη δολοφονία της Ολυμπίας Μάντζιου από τον αστυνομικό σύζυγό της, και την αυτοκτονία ενός αμερικανού πεζοναύτη, που έφτασε στην πατρίδα του χωρίς καρδιά.


Περίεργη και η πρόσληψη του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη από πλευράς οικογένειας. Πρόκειται για τον ιδιώτη ιατροδικαστή που κατέθεσε τον Μάιο του 2014 ότι το μαχαίρωμα στον λαιμό μαθητή στο Παλαιό Φάληρο από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Αποστολόπουλο ήταν «επιφανειακό, αβαθές και δεν ασκήθηκε ιδιαίτερη πίεση», επομένως ο δράστης δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση.


Τα σχόλια περισσεύουν. Ας περιμένουμε την συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου